Nas mans de Pedro Roca, experto en cogumelos
Un privilexio o que tivo o alumnado no día de onte. A visita do xefe de cociña do restaurante Pedro Roca, foi non so unha clase maxistral na que a concentración e atención do alumnado falaban por si soas, tamén unha oportunidade máis de afondar no coñecemento destes fungos, quen non sendo capaces de producir o seu propio alimento ao non ter clorofila e non poder realizar a fotosíntese, si constitúen un auténtido deleite e alimento para todos nós.
Posteriormente, tivo lugar o xantar na aula restaurante Álvaro Cunqueiro cun menú temático:
– Aperitivos: Tosta de revolto de ovos e cogumelos, pirulí de paspallás caramelizada e foie con mazá.
‐ Entrante : Crema de cabaza con boletus e ovo de paspallás
‐ Primeiro prato: Arroz meloso con perdiz.
‐ Segundo prato: Estufado de xabarín e lombo de veado con verduriñas e cogumelos.
E como di o refrán, antes de ir apañar cogumelos, non so é necesario o coñecemento técnico e científico, tamén a sabiduría popular nos deixa un pequeno consello:
“Con lúa crecente, cesta menguante. Con lúa menguante, cesta abundante”.
BO PROVEITO POR PARTIDA DOBLE: camiñada na fraga, refogada coa culinaria.