A quen vai dirixido?
Este ciclo formativo vai dirixido a aquel alumnado que queira introducirse no mundo profesional do servizo de sala, cafetería, bar e inicio a sumillería. Para acceder debes ter o título de graduado en ESO, título de FP Básica ou mediante proba de acceso.
No Carlos Oroza impartimos as ensinanzas coa metodoloxía que nos caracteriza “aprender facendo”, a través da cal te verás inmerso nun entorno real de aprendizaxe práctico: o Restaurante Pedagóxico do centro “Álvaro Cunqueiro” aberto á cidadanía, a cafetería-bar “Suso Domínguez”,o comedor de autoservizo, a Horta Escolar “Horta Oroza” e a aula I+D, son os espazos formativos onde desenvolverás a túa aprendizaxe, con profesorado altamente cualificado e implicado na túa formación.
Debes saber que este nivel formativo corresponde a categoría 2 do Catálogo Nacional de Cualificación Profesionais, polo que servirache como base para proseguir outros estudos regrados podendo facer unha carreira académica e profesional no ámbito da FP e propiciar a túa inserción no mercado laboral.
Cales son os requisitos de acceso?
Consulta os requisitos de acceso e admisión vixentes no seguinte enlace da páxina oficial do portal de FP Galicia.
Que se aprende a facer?
Realizar actividades de preparación, presentación e servizo de alimentos e bebidas, así como as de atención á clientela no ámbito da restauración, seguindo os protocolos de seguridade establecidos e actuando segundo normas de hixiene, prevención de riscos laborais e protección ambiental.
En que ámbitos se traballa?
En empresas grandes, medianas e pequenas, nomeadamente do sector da hostalaría, aínda que tamén pode traballar por conta propia en pequenos establecementos de restauración. Esta profesión desenvólvese en sectores e subsectores produtivos en que se desenvolvan procesos de elaboración e servizo de alimentos e bebidas, como o sector da hostalaría e, no seu marco, as áreas de hostalaría e restauración (tradicional, moderna e colectiva).
Que ocupacións se desempeña?
Camareiro/a de bar e cafetaría ou restaurante. Xefe/a de rango. Empregado/a de economato de unidades de produción e servizo de alimentos. Barman. Axudante de somelier. Auxiliar de servizos en medios de transporte.
Cales son os módulos?
Curso | Código | Módulo profesional | Horas | Períodos semanais |
---|---|---|---|---|
1º | MP0157 | Formación e orientación laboral | 107 | 4 |
1º | MP0156 | Inglés | 160 | 6 |
1º | MP0150 | Operacións básicas en bar e cafetaría | 267 | 10 |
1º | MP0151 | Operacións básicas en restaurante | 320 | 12 |
1º | MP0031 | Seguridade e hixiene na manipulación de alimentos | 53 | 2 |
1º | MP0155 | Técnicas de comunicación en restauración | 53 | 2 |
2º | MP0158 | Empresa e iniciativa emprendedora | 53 | 3 |
2º | MP0154 | O viño e o seu servizo | 140 | 8 |
2º | MP0045 | Ofertas gastronómicas | 87 | 5 |
2º | MP0152 | Servizos en bar e cafetaría | 140 | 8 |
2º | MP0153 | Servizos en restaurante e eventos especiais | 210 | 12 |
2º | MP0159 | Formación en centros de traballo | 410 |
Que título ou acreditación se obtén?
Título de Técnico en Servizos en Restauración.
A que outros estudos se pode acceder?
- A calquer ciclo formativo de grado superior, nas condicións de admisión que se establezcan.
- Se queres continuar cos teus estudos na Hostalería e Turismo tes opción a obter unha carreira académica e profesional no CIFP Carlos Oroza, podendo cursar: Ciclo Superior Dirección Cociña, Ciclo Superior Servizos en Restauración, Ciclo Superior FP Dual Dobre Titulación en Dirección Cociña e Dirección Servizos en Restauración, Ciclo Superior de Xestión de Aloxamentos Turísticos modalidade ordinaria e FP Dual, Ciclo Superior Guía, Información e asistencia Turística.