Saltear al contenido principal

 

Oroza no Mercado

Entre o 16 de abril e o 30 de maio o alumnado do primeiro curso do ciclo medio de cociña e gastronomía realizará varias actividades temáticas no espazo gastronómico que o CIFP Carlos Oroza dispón no Mercado de abastos de Pontevedra.

As temáticas que imos traballar durante o tempo que dura esta actividade formativa son diferentes cada semana
e as xornadas nas que se agrupan estas actividades son oito en total:

  • Martes 16 e xoves 18 de abril: A cociña das avoas galegas recuperada polo alumnado de FP.
  • Martes 23 e xoves 25 de abril: A cociña do libro “Las 1001 recetas del Palacete de Las Mendoza”.
  • Martes 21 e xoves 23 de maio: A cociña do mercado de abastos de Pontevedra en primavera.
  • Martes 28 e xoves 30 de maio: Cociñamos con materias primas de calidade de Galiza e Portugal.

Cómpre lembrar que trátase dunha proposta enmarcada nun contexto formativo de ensino e aprendizaxe e que non se trata cunha contorna profesional senón que é un paso máis na formación do futuro do sector hostaleiro galego.

Se vostede quere participar desta actividade formativa que propón o noso alumnado pode facelo a través desta pasarela de reservas.

Co fin de que o maior número de persoas podan desfrutar destas xornadas non se permitirán peticións de máis de catro comensais por reserva nin tampouco duplicidade de peticións (que a mesma persoa trate de reservar en máis dunha ocasión).

O horario de inicio da actividade é o mesmo para as 25 prazas que ofertamos en cada xornada sendo o inicio común para todos os participantes as 12:30 horas.

Trátase dunha actividade de degustación onde ofreceremos entre catro e cinco petiscos salgados e dous doces acompañados con dúas bebidas como máximo.

Esta actividade procura mellorar as competencias profesionais do alumnado que participa nela sendo ao mesmo tempo unha colaboración do CIFP Carlos Oroza co Concello de Pontevedra e a Consellería de Cultura, Educación, Formación Profesional e Universidades.