Saltear al contenido principal

Formación Acelerada: Servizos en Restaurante

  • Familia: Hostalaría e Turismo
  • Sistema educativo: LOOIFP
  • Grao: Certificado Profesional
  • Horas: 860
  • Código: Y2HOT000400
  • Documentación:

A quen vai dirixido?

Esta formación está dirixida ao alumnado interesado en introducirse no ámbito profesional do servizo de sala.

Cales son os requisitos de acceso?

Para acceder a esta formación, é necesario cumprir os seguintes requisitos:

  • Dispor do título de graduado en ESO, título de FP Básica ou superar a proba de acceso correspondente.
  • Ser maior de idade ou cumprir os 18 anos durante o ano 2025.
  • Cumprir os requisitos de acceso aos ciclos de grao medio.

Que se aprende a facer?

No Centro Integrado de Formación Profesional Carlos Oroza, a metodoloxía de ensino céntrase no «aprender facendo», garantindo unha inmersión en contornas reais de aprendizaxe práctica. Os espazos formativos inclúen o Restaurante Pedagóxico «Álvaro Cunqueiro» (aberto ao público), a cafetería-bar «Suso Domínguez», o comedor de autoservizo, a Horta Escolar «Horta Oroza» e a aula I+D. Contamos con profesorado altamente cualificado e comprometido coa formación do alumnado.

En que ámbitos se traballa?

Esta profesión desenvólvese en sectores e subsectores produtivos dedicados á elaboración e servizo de alimentos e bebidas, especialmente no sector da hostalaría, incluíndo as áreas de hostalaría e restauración (tradicional, moderna e colectiva). As persoas tituladas poderán desempeñar a súa labor en empresas de diversos tamaños (grandes, medianas e pequenas) do sector hostaleiro, así como emprender por conta propia en pequenos establecementos de restauración.

Que ocupacións se desempeña?

As ocupacións que se pode desempeñar ao finalizar esta formación son:

Camareiro/a de restaurante

Cales son os módulos?

CursoCódigoMódulo profesionalHorasPeríodos semanais
IPE 1 (a distancia)107
MP0151Operacións básicas de restaurante 31012
MP031Seguridade e hixiene na manipulación de alimentos533
MP0156Inglés profesional603
MP0153Servizos en restaurante e eventos especiais 33112
Nota. Os módulos en negra están asociados a algunha unidade de competencia

Que título ou acreditación se obtén?

Ao finalizar a formación, o alumnado obterá un certificado profesional recoñecido pola Xunta de Galicia. Este nivel formativo corresponde á categoría 2 do Catálogo Nacional de Cualificacións Profesionais , o que servirá de base para a continuación de estudos regulados, posibilitando unha carreira académica e profesional no ámbito da Formación Profesional. Ademais, estes estudos poden ser convalidados total ou parcialmente para cursar un futuro ciclo formativo de grao medio de Servizos en Restauración.

Resumo de privacidade

Esta web emprega cookies para que poidamos ofrecerche a mellor experiencia de usuario posible. A información das cookies almacénase no teu navegador e realiza funcións tales como recoñecerte cando volves a nosa web ou axudar ao noso equipo a comprender qué seccións da web encontras máis interesantes e útiles.