A quen vai dirixido?
Apasiónache o mundo do viño e o turismo? Temos unha nova emocionante para ti! No CIFP Carlos Oroza lanzamos un novo ciclo superior Dual de Guía, Información e Asistencia Turísticas especializado en Enoturismo. Esta é a túa oportunidade para converter a túa paixón nunha carreira profesional.
Desde o primeiro curso, realizarás a metade da súa formación en destacadas adegas das DO Rías Baixas e DO Ribeira Sacra. Esta experiencia única permitirache aprender directamente dos profesionais do sector e coñecer en profundidade os procesos e os segredos do enoturismo.
Cales son os requisitos de acceso?
Para coñecer os requisitos de acceso, visita a seguinte ligazón.
Que se aprende a facer?
Definir, organizar e prestar servizos e actividades enoturísticas de forma sostible e accesible dentro do ámbito específico de actuación, aos turistas, para que aprendan, a través participación activa na experiencia enoturística, para apreciar o entorno que rodea a adega, así como o espazo interior, degustación ou recursos que os sensibilicen sobre as culturas tradicionais da zona, así como proporcionarlles servizos de acompañamento e asistencia, utilizando, se é o caso, a lingua inglesa, para que se sintan coidados, se cumpran as expectativas de información e disfrute recreativo e cumprir os obxectivos da adega e/ou entidade organizadora do servizo.
En que ámbitos se traballa?
Desenvolve a súa actividade profesional no departamento de turismo, dedicado a actividades turísticas enoturismo en entidades públicas ou privadas, en grandes, medianas e pequenas empresas, tanto autónomos como por conta allea, independentemente da súa forma xurídica. Desenvolve a súa actividade dependendo, no seu caso, funcional e/ou xerarquicamente dun superior. Pode ter persoal ao seu cargo ás veces, estacional ou de forma estable. No desenvolvemento da actividade profesional, aplícanse os principios de accesibilidade universal e deseño ou deseño universal para todas as persoas segundo coa normativa aplicable.
Empresas colaboradoras
Que ocupacións se desempeña?
Os termos da seguinte lista de ocupacións e postos de traballo utilízanse en xenérico e global de mulleres e homes.
Guías de enoturismo
Informantes en oficinas de desenvolvemento de produtos enoturísticos
Empregados das axencias de viaxes enoturísticas
Monitores de actividades de difusión e enoturismo
Xefes de equipo de enoturismo
Axudantes de grupo enoturístico
Cales son os módulos?
Curso | Código | Módulo profesional | Horas | Períodos semanais |
---|---|---|---|---|
1º | MF2482 | Desenvolvemento de servizos de experiencias enoturísticas | 180 | 4 |
1º | MF1108 | Análise sensorial de produtos selectos propios de cataduría e deseño das ofertas | 90 | 2 |
1º | MF0239 | Operacións de venda | 180 | 4 |
1º | MP0171 | Estrutura do mercado turístico | 133 | 4 |
1º | MP0179 | Inglés | 160 | 6 |
1º | MP0386 | Procesos de guía e asistencia turística | 105 | 2 |
1º | MP0387 | Deseño de produtos turísticos | 140 | 3 |
1º | MP0389 | Formación e orientación laboral | 107 | 4 |
2º | MP0172 | Protocolo e relacións públicas | 105 | 3 |
2º | MP0173 | Márketing turístico | 160 | 4 |
2º | MP0180 | Francés | 157 | 6 |
2º | MP0383 | Destinos turísticos | 213 | 6 |
2º | MP0384 | Recursos turísticos | 187 | 6 |
2º | MP0385 | Servicios de información turística | 70 | 2 |
2º | MP0390 | Empresa e iniciativa emprendedora | 53 | 2 |
Que título ou acreditación se obtén?
Título de Técnico superior en Guía, información e asistencia turísticas con especialización en enoturismo