Saltear al contenido principal

Colaboradores

Unha das competencias fundamentais dos centros integrados de formación profesional é a de fomentar a relación coas empresas que forman parte da nosa contorna socioproductivo co obxectivo de promover colaboracións necesarias no ámbito da formación, a acreditación de competencias, a innovación ou a detección de necesidades formativas.

É por esta razón que no CIFP Carlos Oroza sempre entendemos e visibilizamos o noso papel na sociedade como nexo de unión entre a nosa contorna socioproductivo e os futuros traballadores. Por iso, a nosa actitude cara ás propostas de colaboración das diferentes empresas e entidades foi sempre moi positiva, sen limitarnos ás relacións que xa se establecen coas mesmas con respecto ás prácticas do alumnado. Durante a historia do centro estivemos abertos a colaboracións que facilitasen a aprendizaxe do noso alumnado a través dunha metodoloxía por retos.

Proxectos e colaboracións con empresas da contorna

Algúns exemplos da nosa traxectoria en relación aos proxectos e colaboracións con empresas da contorna, ordenados por tipo de empresas:

Ámbito formativo

  • Convenios con empresas para a formación en centros de traballo (FCT).
  • Convenios para a formación profesional dual intensiva.
  • Convenio de colaboración coa Federación Provincial de Hostalería de Pontevedra (FEPROHOS) para o desenvolvemento de accións formativas e actividades de innovación.
  • Acordo de colaboración co Consorcio de Empresarios Turísticos de Sanxenxo CETS para a promoción de ensinos, posibilitar desenvolvemento de módulo FCT, colaboración en proxectos de innovación.
  • Protocolo coa Deputación de Pontevedra para o desenvolvemento de actividades complementarias á formación e acción de promoción gastronómica e turística.

Ámbito proxectos i+d+i

Código proxecto Título proxecto Empresas
14BHOT04 Vos produtos de acuicultura de Galicia, Ciencia e Gastronomía CRDO Mexillón de Galicia; Porto-Muíños; ATRUGAL; AROGA.
15AHOT03 Obtención e caracterización de fibras vexetais para ser utilizadas como ingrediente alimentario Porto Muiños SL
15AHOT01 Investigación e desenvolvemento de novos usos culinarios dá lapa Conserva de Cambados
Confraría de Pescadores San José de Cangas
TasteLab
Restaurante O Eirado dá Leña
16AHOT01 Ponte Van:FP na rúa Edomin-Inelsa; Cimalab, Universidade de Vigo; Galtex 2015; Fagor Industrial; Martínez Otero Contract S.L.
17AHOT01 A nosa camelia: tan curiosa como saborosa Centro Fitopatolóxico Areiro Pontevedra; Restaurante Eirado dá Leña; Viveiros do Ulla; Promove consultoría; Asociación Brincabois.
19BHOT01 Impresoras cartesianas 4.0 de gran formato con aplicacións gastronómicas Mercagal
20AINA01 Elaboración de pans saudables empregando salgues baixas en sodio Técnicas Químicas Industriais S.A.
20BHOT03 A mesa do Oroza Restaurante Culler de Pau; Restaurante Eirado da Leña.
22AHOT01 Orozalab – Produtos V Gama liña Gourmet Carnicas Montiño
Joy Embassy
TasteLab

Empresas provedoras de produto

Colaboracións con provedores de equipamento

Como Centro Integrado de Formación Profesional entendemos que o impulso á colaboración co tecido empresarial tamén debe observarse coas empresas que nos/nos poden facilitar os equipamentos necesarios para que o alumnado aprenda. Deste xeito cos acordos de colaboración para a cesión de uso de equipamento e maquinaria, tanto o centro como a empresa saímos beneficiados. Por unha banda, o centro educativo dispón para o seu alumnado da mellor e máis moderno equipamento para as prácticas do alumnado e por outra banda a empresa dáse a coñecer entre os futuros profesionais aos que vai dirixido o seu produto. Englobados neste tipo de colaboracións, realizamos acordos coas seguintes empresas: JOSPER, RATIONAL, FAGOR, MARTÍNEZ OTERO, INELSA, NETUBI, LANDÍN INFORMÁTICA.

Colaboracións con empresas e entidades en accións formativas para o alumnado:

  • Colaboración coa cadea hoteleira EUROSTARS para a participación do noso alumnado de cociña e sala no servizo dos Premios Príncipe de Asturias, en Oviedo, desde o ano 2015 ao 2019 e colaboración coa cadea hoteleira EUROSTARS para a participación do noso alumnado de cociña e sala na Mostra Gastronómica da Feira Internacional do Turismo (FITUR).
  • Colaboración coa empresa IN9 Eventos. Eventos para a promoción gastronómica dos produtos da pesca.
  • Colaboración con Mercado da Colleita, proxecto da fundación Corporación Hijos de Rivera, da empresa Estrella Galicia. As colaboracións con esta empresa estiveron relacionadas principalmente co horto educativo que temos no centro, e con accións formativas sobre sustentabilidade.
  • Colaboración coa Fundación ONCE coa que levamos 13 anos traballando para mellorar a atención ao cliente con diversidade funcional visual, e co que cada ano preparamos un menú a cegas que se converteu nunha cita imprescindible en Pontevedra.(achégase ligazón ao artigo da ONCE sobre a última edición que se puido celebrar, no 2020)
  • Colaboración co Consello Superior de Investigacións Científicas (CSIC), a través da Misión Biolóxica de Galicia (MBG), unha das súas cinco sedes de investigación na comunidade, e a Xunta de Galicia.
    • Colaboración para a realización de probas no noso horto co cultivo de sementes proporcionadas polo CSIC. Dúas variedades de xudía común e outras dúas de chícharo (tirabeque e gran), xudía escarlata, caupí, grelo e nabicol son as especies elixidas para centrar a colaboración que desenvolvemos co CSIC, co obxectivo de innovar nos cultivos de calidade para o consumo humano. O seu cultivo realizouse na nosa horta ecolóxica baixo a supervisión do equipo de profesorado encargado da mesma e coa asistencia técnica do equipo da Misión Biolóxica.
    • Accións de colaboración co CSIC
  • Colaboración coa adega Paco e Lola, a través da Consellería de Educación, cuxo obxectivo era a formación do alumnado e profesorado, o uso dos espazos con fins formativos e para a realización de proxectos de innovación.