A quen vai dirixido?
Esta formación está dirixida ao alumnado interesado en introducirse no ámbito profesional da venta e comercio de productos de panadería, pastelería e repostería.
Cales son os requisitos de acceso?
Para acceder a esta formación, é necesario cumprir os seguintes requisitos:
- Ser maior de idade ou cumprir os 18 anos durante o ano 2025.
- Cumprir os requisitos de acceso aos ciclos de grao básico.
Que se aprende a facer?
Preelaborar e elaborar produtos básicos de panadaría e pastelaría, presentalos para a súa venda e dispensalos, aplicando os protocolos establecidos, as normas de hixiene alimentaria, de prevención de riscos laborais e de protección ambiental correspondentes.
En que ámbitos se traballa?
Exercen a súa actividade no sector do comercio da alimentación, en establecementos que elaboran e venden produtos de panadaría, pastelaría e repostaría.
Que ocupacións se desempeña?
- Auxiliar de venda de productos de panadería e pastelería
Cales son os módulos?
Curso | Código | Módulo profesional | Horas | Períodos semanais |
---|---|---|---|---|
1º | MP3005 | Atención á clientela | 58 | 6 |
1º | MP0046 | Dispensación en panadaría e pastelaría | 285 | 14 |
1º | MP0153 | Operacións auxiliares na industria alimentaria | 146 | 7 |
1º | IPE 1 (a distancia) | 60 | 3 |
Que título ou acreditación se obtén?
Ao finalizar a formación, o alumnado obterá un certificado profesional recoñecido pola Xunta de Galicia. Este nivel formativo corresponde á categoría 1 do Catálogo Nacional de Cualificacións Profesionais , o que servirá de base para a continuación de estudos regulados, posibilitando unha carreira académica e profesional no ámbito da Formación Profesional. Ademais, estes estudos poden ser convalidados total ou parcialmente para cursar un futuro ciclo formativo de grao básico de S.