Industrias Alimentarias sensibilizando co cancro
O alumnado do CM Panadaría, repostaría e confeitaría do departamento de Industrias Alimentarias, acompañados por Sonia Cabanas, profesora do departamento, plantexaron unha actividade que naceu no obradoiro da man dun grupo de alumnos. Lendo e pescudando na redes, descubriron que os distintos tipos de cancro presentaban diferentes cores.
E como nas aulas-obradoiro non so se elabora, tamén se conversa e se crea, idearon e reflexionaron sobre a similitude das cores das galletas e a manifestación nos múltiples tipos de cancro, e propuxeron colaborar coa Asociación Española contra o Cancro, AECC. Así, o mércores 3 e xoves 4 de febreiro, a comunidade educativa, por cada petisco doce degustado no recreo, participamos e contribuímos con pequenas aportacións para recadar fondos que serán achegados a asociación.
Parabéns ao alumnado pola estupenda iniciativa!
Que as pequenas contribucións axuden a investigadores, profesionais da saúde, e doentes, a coñecer, loitar e pelexar por coñecer máis sobre esta enfermidade.