![](https://cifpcarlosoroza.gal/wp-content/uploads/2014/04/foto1-1000x500.jpg)
Cociñando produtos da acuicultura galega
Con motivo da celebración do Día da Acuicultura do pasado 30 de novembro, e grazas á colaboración do Consello Regulador da Denominación de Orixe Protexida Mexillón de Galicia e do IGaFA (Instituto Galego de Formación en Acuicultura), o alumnado do CIFP Carlos Oroza elaborou un receitario consistente en pratos elaborados con mexillóns de Galicia. Non podemos esquecer que Galicia é a terceira Comunidade cunha maior produción de acuicultura continental, tan só por detrás de Castela e León e Cataluña. E xa se falamos exclusivamente do mexillón, o principal produto acuícola da nosa rexión, podemos dicir que arredor do 95% do mexillón que se consume en España provén da costa galega.
Por iso, nada mellor que coñecer métodos actuais e innovadores cos que preparar deliciosos pratos que teñen como produto estrela o mexillón galego. Así que a sacar papel e boli (ou botar man ao teclado do ordenador) para apuntar a seguintes receitas elaboradas polos nosos alumnos e alumnas:
![receta 1](https://cifpcarlosoroza.gal/wp-content/uploads/2014/04/receta-1-294x300.jpg)
Prepararon esta receita: Daniel Pulzoni (profesor), Abrahám Maqueda, Vicente Caamaño y José María Regueiro (alumnos).
![receta 2](https://cifpcarlosoroza.gal/wp-content/uploads/2014/04/receta-2-300x278.jpg)
Preparon esta receita: Nuria Ruiz Gómez (profesora), Javier Torres Pereira, Diego Rodríguez Taboada y Alfonso Lojo Santorum (alumnos).
![receta 3](https://cifpcarlosoroza.gal/wp-content/uploads/2014/04/receta-3-273x300.jpg)
Prepararon esta receita: Jose Luís Fernández Lubiáns (profesor), Amaya Duarte, Rocío Abal, Sara Fontenla (alumnas).
![receta 4](https://cifpcarlosoroza.gal/wp-content/uploads/2014/04/receta-4-298x300.jpg)
Prepararon esta receita:Nuria Ruiz Gómez (profesora), Javier Torres Pereira, Diego Rodríguez Taboada y Alfonso Lojo Santorum (alumnos).