Saltear al contenido principal

Panadería e Bolaría Artesanais

  • Curso especialización
  • Familia: Hostalaría e turismo
  • Sistema educativo: LOE
  • Grao: Master de Formación Profesional
  • Horas: 600

A quen vai dirixido?

Este curso vai dirixido a alumnado que queira especializarse na Panadería e Bolaría Artesanal. Para acceder debes ter o  título de graduado en técnico de Cociña e Gastronomía, técnico de Panadería, Repostería e Confeitería, técnico de Comercialización en Productos Alimentarios, técnico superior en Dirección de Cociña.

No Carlos Oroza impartimos as ensinanzas coa  metodoloxía que nos caracteriza “aprender facendo”, a través da cal te verás inmerso nun entorno real de aprendizaxe práctico: os obradoiros de panadería, pastelería, confeitaría, todos eles completamente equipados, a Horta Escolar “Horta Oroza”, aula tecnolóxica, aula I+D, a tenda “ReCreO”, son os espazos formativos onde desenvolverás a túa aprendizaxe, con profesorado altamente cualificado e implicado na túa formación.

Cales son os requisitos de acceso?

Consulta os requisitos de acceso e admisión vixentes no seguinte enlace da páxina oficial do portal de FP Galicia.

Que se aprende a facer?

Elaborar, presentar e maridar produtos tradicionais de panadería e bolería artesanais, doces e salgados, con ou sen recheo, a partir de masas nai de cultivo e prefermentos con cereais tradicionais, especiais e pseudocereales, respectando os requirimentos da elaboración artesá e aplicando técnicas actuais con creatividade e innovación, cumprindo a normativa vixente de seguridade alimentaria, prevención de riscos e protección medio ambiental.

En que ámbitos se traballa?

Obradoiros artesanais ou semindustriales que elaboran produtos de panadería, pastelería e confeitería; así como no sector de hostalería, subsector de restauración e como elaborador por conta propia ou allea. Tamén exerce a súa actividade no sector do comercio da alimentación naqueles establecementos que elaboran e venden produtos de panadería, pastelería e repostería.

Que ocupacións se desempeña?

Mestre Panadeiro, elaborador de bolería, elaborador de masas e bases de pizza, reposteiro, catador de produtos de panificación artesanal.

Cales son os módulos?

CursoCódigoMódulo profesionalHorasPeríodos semanais
MP5019Bolaría artesá e follados1645
MP5020Cata e maridaxe de produtos de panificación542
MP5016Masas nai de cultivo e prefermentos1184
MP5018Pans artesáns de cereais tradicionais, especiais e pseudocereais1645
MP5017Tecnoloxía do frío aplicada á panadaría artesanal1003
Nota. Os módulos en negra están asociados a algunha unidade de competencia

Que título ou acreditación se obtén?

Mestre Panadeiro, elaborador de bolería, elaborador de masas e bases de pizza, reposteiro, catador de produtos de panificación artesanal.