Showcooking, interpretando o patrimonio
2º Certame e renovadas ilusións na maridaxe » Showcooking – Interpretación do Patrimonio»
Paixón pola profesión, creatividade aderezada de sensibilidade, e respeto polo que se fai, foron os ingredientes das recetas dos ponentes da 1ª xornada do Campionato de Sumillería Suso Domínguez.
O showcooking a cargo de Pepe Solla , Iñaki Betral e Diego López na xornada de mañán deixou pegada nos futuros profesionais que tamén presentaron posteriormente as súas elaboracións.»O punto 0″ según Solla, dun presente con moita forza e dun futuro ao que lle queda moito por falar, pero no que os alicerces están asentados na Rede Galega de Formación Profesional.
Algunhas das elaboracións realizadas durante a exhibición:
Ourizo de mar con aceite de soia, teriyaki e escuma de limón
Vieira de Cambados afumada con paus de vide albariña e alga codium
Sobremesa de gintonic
Sopa de cocido con matices ácidos e picantes
Cacheira glaseada con tallos e follas
Galo de Mos con tubérculos e cítricos
Callos á galega con truco
Filloa fajita de raxo
Versión 2015 da tarta de Santiago
Tralos maestros, o alumnado participou nun concurso con queixos denominación de orixe galega.
Magacin TVG – Ver 1:36 (unha hora e 36 minutos)
Xa pola tarde, continuamos » De viños pola ruta», coa conferencia sobre como facer visitas de calidade nas adegas dun xeito temático, ameno e relevante, impartido por Isabel Fernández, de Ambientarte e Elvira Lezcano, docente no “Máster en Dirección e Planificación do Turismo”.
En definitiva, unha xornada na que a profesionalidade e técnica, maridada cunha boa dose de humildade e gañas de innovar, se presentaron como a base para comunicarse, atender e entender, cada día máis e mellor aos clientes.