A quen vai dirixido?
Que ofrece esta formación?
- Especialización en Procesos de calidade na industria alimentaria: Adquire coñecementos avanzados sobre Biotecnoloxía e Innovación alimentaria aplicados a procesos de calidade na industria alimentaria, esenciais para xestionar grandes colectividades e servizos de catering.
- Prácticas remuneradas: Desde o primeiro ano, os alumnos realizarán prácticas remuneradas en empresas líderes do sector, permitíndoche adquirir experiencia real e valiosa.
- Duración de 2 anos: Este ciclo ten unha duración de tres anos, proporcionando unha formación completa e especializada.
A quen vai dirixido?
Este ciclo está dirixido a aquel estudiantado de cociña que desexan especializarse no sector das colectividades e o catering, sectores que requiren unha alta especialización e unha xestión da calidade.
Empresas colaboradoras
Cales son os requisitos de acceso?
Para coñecer os requisitos de acceso e máis detalles sobre o programa, clica aquí. Inscríbete agora e comeza a túa carreira profesional en Dirección de Cociña.
Que se aprende a facer?
A competencia xeral deste título consiste en dirixir e organizar a produción e o servizo en cociña, determinando ofertas e recursos, controlando as actividades propias do aprovisionamento, a produción e o servizo, cumprindo os obxectivos económicos, seguindo os protocolos de calidade establecidos e actuando segundo normas de hixiene, prevención de riscos laborais e protección ambiental.
Organizar e controlar os procesos de elaboración de produtos alimentarios programando e supervisando as operacións e os recursos materiais e humanos necesarios, aplicando os plans de produción, calidade, seguridade alimentaria, prevención de riscos laborais e protección ambiental, de acordo coa lexislación.
En que ámbitos se traballa?
As persoas con este perfil profesional exercen a súa actividade en empresas grandes, medianas e pequenas, nomeadamente do sector da hostalaría e, en concreto, do subsector de restauración. Poden actuar en pequenos establecementos, en moitas ocasións como propietario ou propietaria e responsable de cociña simultaneamente. Malia desenvolver habitualmente a súa actividade profesional en establecementos de carácter privado, tamén pode desenvolvela en establecementos públicos, fundamentalmente nos sectores educativo, sanitario e de servizos sociais. Cando non actúan por conta propia, realizan as súas funcións baixo a dependencia da dirección do establecemento, sexa este un hotel ou sexa outro tipo de aloxamento ou establecemento de restauración.
Que ocupacións se desempeña?
– Director/ora de alimentos e bebidas.
– Director/ora de cociña.
– Xefe/a de produción en cociña.
– Xefe/a de cociña.
– Segundo/a xefe/a de cociña.
– Xefe/a de operacións de cátering.
– Xefe/a de partida.
– Cociñeiro/a.
– Encargado de economato e adega.
Cales son os módulos?
Curso | Código | Módulo profesional | Horas | Períodos semanais |
---|---|---|---|---|
1º | MP0179 | Inglés | 160 | 6 |
1º | MP0496 | Control de aprovisionamento de materias primas | 53 | 2 |
1º | MP0497 | Procesos de preelaboración e conservación en cociña | 240 | 5 |
1º | MP0499 | Procesos de elaboración culinaria | 267 | 5 |
1º | MP0501 | Xestión da calidade e da seguridade e hixiene alimentarias | 80 | 2 |
1º | MP0502 | Gastronomía e nutrición | 53 | 2 |
1º | MP0506 | Formación e orientación laboral | 107 | 5 |
2º | MPI999 | Lingua estranxeira profesional II | 53 | 2 |
2º | MP0498 | Elaboracións de pastelaría e repostaría en cociña | 210 | 6 |
2º | MP0500 | Xestión da produción en cociña | 244 | 7 |
2º | MP0503 | Xestión administrativa e comercial en restauración | 70 | 2 |
2º | MP0504 | Recursos humanos e dirección de equipos en restauración | 53 | 3 |
2º | MP0507 | Empresa e iniciativa emprendedora | 53 | 2 |
2º | MP0463 | Biotecnoloxía alimentaria | 107 | 4 |
2º | MP0470 | Innovación alimentaria | 79 | 3 |
Que título ou acreditación se obtén?
Título de Técnico superior en Dirección de cociña con especialización en procesos de calidade na industria alimentaria.
A que outros estudos se pode acceder?
Este título permite o acceso directo a calquera ciclo formativo de grao medio ou superior. Tamén é posible obter o título de bacharelato matriculándose e superando unicamente as materias xerais do bloque de materias troncais da modalidade de bacharelato elixida, e a materia de Lingua Galega e Literatura. Así mesmo, é posible acceder a calquera ensinanza universitaria de grao, de modo directo, sen necesidade de proba. Se o título universitario tivese limitación de prazas o acceso farase tendo en conta a nota media do ciclo formativo.