A quen vai dirixido?
Este ciclo está dirixido a estudantes que desexan especializarse na Dirección de servizos de restauración preparándose para liderar en empresas de servicios que requiren unha alta cualificación en Protocolo e xestión de eventos relacionados con sector a Hostalería e o Turismo.
Cales son os requisitos de acceso?
Consulta os requisitos de acceso e admisión vixentes no seguinte enlace da páxina oficial do portal de FP Galicia.
Que se aprende a facer?
A competencia xeral deste título consiste en dirixir e organizar a produción e o servizo de alimentos e bebidas en restauración, determinando ofertas e recursos, controlando as actividades propias do aprovisionamento, cumprindo os obxectivos económicos, seguindo os protocolos de calidade establecidos e actuando segundo normas de hixiene, e prevención de riscos laborais e protección ambiental.
A parte de especialización contén a formación necesaria para desempeñar as funcións de atención á clientela e coñecementos do protocolo institucional e empresarial e para desempeñar as funcións de comercialización, planificación, organización, operación e pechamento dos eventos que poden ofrecer os establecementos de aloxamento turístico.
En que ámbitos se traballa?
As persoas con este perfil profesional exercen a súa actividade en empresas grandes, medianas e pequenas de restauración do sector público ou do privado. Neste caso, realizan as súas funcións baixo a dependencia da dirección ou a xerencia dun restaurante, ou do superior xerárquico equivalente. Tamén poden desenvolver a súa actividade profesional no ámbito do comercio de viños e outras bebidas, ben na venda directa, ou ben na distribución ou na asesoría.
Este profesional, coa especialización en eventos pode exercer a súa actividade no subsector dos aloxamentos turísticos hoteleiros e extrahoteleiros, incluíndo tamén algúns tipos afíns, como as residencias sanitarias, hospitalarias e de estudantes, entre outras, independentemente da súa modalidade.
Empresas colaboradoras
Que ocupacións se desempeña?
Director/ora de alimentos e bebidas; supervisor/ora de restauración moderna; «maître»; xefe/a de sala; encargado/a de bar-cafetaría; xefe/a de banquetes; xefe/a de operacións de cátering; «sommelier»; responsable de compra de bebidas; encargado/a de economato e adega. Coordinador/ora de eventos en establecemento turístico.
Cales son os módulos?
Curso | Código | Módulo profesional | Horas | Períodos semanais |
---|---|---|---|---|
1º | MP0179 | Inglés | 160 | 6 |
1º | MP0496 | Control do aprovisionamento de materias primas | 53 | 2 |
1º | MP0501 | Xestión da calidade e da seguridade e hixiene alimentarias | 80 | 2 |
1º | MP0502 | Gastronomía e nutrición | 53 | 2 |
1º | MP0509 | Procesos de servizo en bar-cafetería | 240 | 5 |
1º | MP0510 | Procesos de servizo en restaurante | 267 | 5 |
1º | MP0514 | Formación e orientación laboral | 107 | 4 |
2º | MP0172 | Protocolo e relacións públicas | 105 | 3 |
2º | MP0178 | Comercialización de eventos | 123 | 4 |
2º | MP0180 | Segunda lingua estranxeira | 157 | 6 |
2º | MP0503 | Xestión administrativa e comercial en restauración | 70 | 2 |
2º | MP0504 | Recursos humanos e dirección de equipos en restauración | 53 | 2 |
2º | MP0511 | Sommelier | 157 | 4 |
2º | MP0512 | Planificación e dirección de servizos e eventos en restauración | 140 | 4 |
2º | MP0515 | Empresa e iniciativa emprendedora | 53 | 3 |
Que título ou acreditación se obtén?
Título de Técnico superior en Dirección de servizos de restauración con especialización en protocolo e xestión de eventos.
A que outros estudos se pode acceder?
- A calquer ciclo formativo de grado superior, nas condicións de admisión que se establezcan.
- Se queres continuar cos teus estudos na Hostalería e Turismo tes opción a obter unha carreira académica e profesional no CIFP Carlos Oroza, podendo cursar: Ciclo Superior Dirección Cociña, Ciclo Superior de Xestión de Aloxamentos Turísticos modalidade ordinaria e FP Dual, Ciclo Superior Guía, Información e asistencia Turística. Tamén tes acceso a cursar o Curso de Especialización “Master en Panadería e Bolaría Artesanal”.